Ouderwets of niet; I LOVE IT!

Al enige tijd houd ik me ermee bezig, tijdens het kijken van tv, een serie of een film; Haken!

IMG_2689

Mijn zusje begon, ik denk een jaar geleden, met haken. In eerste instantie vond ik het een beetje oubollig en ouderwets. Mij leek er helemaal niets aan, tot ik zag wat ze allemaal kon maken. Geweldig!

Op een zaterdagmiddag zijn we met z’n tweetjes naar de stad (Roermond) gegaan en heb ik mijn eerste lading haakspullen ingeslagen; Verschillende kleuren Wol (gehaald bij de Wibra) om mee te oefenen en een haak- en stopnaald bij een klein schattig handwerkwinkeltje verderop. Later die middag kreeg ik van Kathy uitleg over het maken van Granny Squares. Zoals ik het zag bij Kathy leek het heel makkelijk, maar toen ik thuis was en het in mijn eentje wilde proberen klopte er niets meer van. .

Een paar weken heb ik het haken laten liggen, want I sucked. Inmiddels had ik van Kathy een link van een website gekregen waar filmpjes op stonden waar je stap voor stap uitleg kreeg. Ideaal! Dus toen ik ziek was greep ik mijn kans en binnen no-time had ik in de gaten hoe het moest. Ook het veranderen van kleuren kreeg ik (dankzij Kathy) onder de knie.

Geef niet op!

In het begin zagen mijn binnenste squares er niet echt square-achtig uit en leken mijn ‘blaadjes’ of ‘vierkantjes’ niet op vierkantjes maar meer op ruitjes. Balen! Maar na tientallen squares is zelfs het middelste squaretje een Square en zijn de ‘blaadjes’ vierkantjes geworden! Yay! (En, ja, Kathy je hebt gelijk, hoe vaker je het doet – hoe beter het gaat :-) ) Vraag me niet waardoor het komt dat de squares er in het begin niet uit zien als squares.. ik denk dat het misschien te maken heeft met hoe strak je haakt, maar zeker weten doe ik het niet..

Op dit moment heb ik alleen ervaring in het haken van Grannysquares en misschien Grannystripes (lijkt veel op Grannysquares haken) en heb geen ervaring om iets anders te haken, want ik kan (NOG STEEDS) geen patronen lezen.. al die rare tekentjes. Wel heb ik van een aantal lieve twitter-vriendinnen (Diana, Eveline, Essie en Esther) tips gekregen om het te leren, dus hier moet ik nog eens voor gaan zitten. Mijn eerste doel is om een deken van Grannysquares te haken (zie projecten) en daarna wil ik een Grannystripe-deken gaan haken, alhoewel ik ook graag bloemetjes wil leren haken! Ach, dat komt allemaal nog wel :-) eerst eens afmaken waar ik aan begonnen ben.

Ouderwets of nieuwerwets?

Jorgen vond het maar ouderwets dat ik aan het haken geslagen was, maar nu hij ziet dat het steeds beter gaat en de squares ook echt mooi en goed gelukt zijn (niet opschepperig bedoeld!!) vind hij het geloof ik wat hipper worden. Volgens mij wordt haken ook ècht hipper; op twitter hoor je er (zeer) regelmatig en steeds vaker mensen over, maar ook op tv zie je het steeds vaker.

Mijn zusje viel het op en op Instagram (een zeeeeeer leuke app en website!) is zij een tag gestart: Crochetalert. Ze heeft in verschillende series en films (o.a. Glee, Medium en Twilight) een grannysquare/stripe deken tegengekomen en daar heeft zij een foto van geplaatst met de tag; #crochetalert. Als je dan op Instagram onder ‘Crochetalart’ zoek vind je alle foto’s die onder die tag vallen. Mij viel het eigenlijk niet zo op, tot ik gisteren A Cinderella Story keek en tot mijn verbazing zat daar ook een Crochetalert in! Jammer genoeg was die film op tv en was ik te laat met mijn iphone/camera te pakken >_<.

Op dit moment zijn er nog niet veel foto’s onder deze tag, maar we zijn er mee bezig om daar verandering in te brengen en jij kunt meedoen! Mocht je ook ergens een Crochetalert tegenkomen, maak er dan een foto van en zet het op Instagram met de tag #Crochetalert (moet niet natuurlijk, alleen als je het leuk vind 😉 )

Ik ga kijken of ik een paar foto’s van mijn Grannysquares hier kan plaatsen. Ik durf niet te zeggen wanneer dat gaat worden, aangezien ik nog niet weet hoe dat moet 😛 Maar dat vogel ik wel uit!

Mijn vraag aan jullie;

Wat vinden jullie van haken?

Liefs,

Kelly

 

Bloglovin: <a href=”http://www.bloglovin.com/blog/10867849/?claim=p3vx43g64yy”>Follow my blog with Bloglovin</a>

10 gedachtes aan “Ouderwets of niet; I LOVE IT!

 1. Kathy

  Zeker dat haken leuk is! Haha maar dat wist je al 😉
  Heel leuk artikel hoor! 😀 En ik ben benieuwd naar jouw foto’s van de grannysquares!

  Veel plezier met bloggen 😀

  1. Kelly Bericht auteur

   Haha danke mupke! (K) Ik heb wel een paar foto’s van mijn Granny’s.. maar heb jouw hulp eigenlijk weer nodig 😛 Weet niet zo goed hoe ik die moet bewerken en hoe ik ze hier t beste toe kan voegen :)

   1. Kathy

    Ik zal je wel helpen hoor! Dan geef ik je wel een mini-cursus photoshop hahaahah n_n je hebt al een Flicr-account of niet?

 2. Diana

  Ik haak ook. Met Granny Square voor de kussens ben ik even mee gestopt. De huidige kussens zijn te groot. Ik ga vandaag beginnen met een sprei. Weet helemaal hoe ik het hebben wil, alleen nog kijken hoeveel ik er nodig heb haha.

  1. Kelly Bericht auteur

   Wat jammer dat het kussen te groot werd! Misschien een toer kleiner per granny? Maar een sprei is ook errug leuk! ^_^

 3. Gonny

  Ik haak zelf niet, maar vind het wel altijd leuk om er bij anderen naar te kijken..via Twitter zie ik er genoeg voorbij komen haha :) Ik vind het niet ouderwets, leuk juist!

 4. Suzanne

  Haken is hip moet je maar tegen je vriend zeggen. 😉 Ik doe het ook al een tijdje! Eerst begonnen met amigurumi, toen zelf patronen gaan schrijven en nou heb ik laatst door Kathy en Ester de grannysquares ontdekt, ook heerlijk ontspannend om te doen! Hoef je niet de hele tijd op het patroon te letten, maar kan je zonder dat je er zowat naar hoeft te kijken lekker multitasken met tv-kijken, super.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>